Van Gogh Stijl

Het heeft puntjes, minilijntjes, stipjes en streepjes die van ver af op iets lijken: De Van Gogh stijl! De kenners onder ons weten perfect waar ik het over heb. De mensen die iets minder gekend zijn, kennen het vast ook wel een beetje. En de rest… Zoek op Vincent van Gogh, kijk, ga terug naar de website en lees dit artikel maar verder. Ik heb ook wel eens aan de Vincent van Gogh stijl gedaan. En ik ga je in dit berichtje vertellen wat en hoe.

Ik en de Van Gogh Stijl

Zoals ik al zei, ik heb het dus al wel eens gedaan. En ik vind het vreselijk. Op den duur werd ik echt knetter van al die lijntjes. Ik deed alles met mijn ogen wijd open, zelfs mijn boodschappen. Ik vroeg waarom er een schilderij van een vaas op een artikel stond, waarop de kassajuffrouw antwoordde: “Dat is dus de barcode.” Kading-Tssj. Haha. Flauwe grap. Maar wel waar…

Het resultaat was echter wel prachtig. Maar de van Gogh stijl kost een beetje tijd – voor een tekeningetje van een centimeter of 15 bij een centimeter of 7 ben je zo ongeveer 4 maanden bezig. Valt wel mee, toch?

Doe zelf de Van Gogh Stijl

Maar als je nu toch zo dapper bent om je eraan te wagen, doe wat je niet laten kan. Ik moet je helpen (waarom weet ik niet) en ik ga het ook doen.

Je hebt wel wat dingetjes nodig:

  • Flinterdunne kwastjes van mattehaar en wat dikke kwasten
  • Olieverf
  • Een doek (jij denkt logisch, maar ik schilder ook op steen, hout en pinguïns)
  • Veel, heel veel geduld.

Je begint met het aanbrengen van de basislaag. Dit zijn gewoon gemiddelde kleuren; geen schaduwen of highlights dus. Dat laat je drogen. Vervolgens begin je met een schaduwlaag. Je brengt allerlei streepjes aan op de basislaag met ongeveer een 3 millimeter afstand. Doe er niet te veel, maar vooral niet te weinig. Daarna maak je een tweede schaduwlaag met nog donkere kleuren. Ook weer lekker strepen. Daarna doe je de highlight met streepjes, en de tweede highlight met streepjes die iets lichter is dan de eerste. Als het goed is, heb je dan een mooi schilderij.

Vergeet niet dat er geen lege plekken met alleen de basislaag op het schilderij mag zijn!

Van Gogh Stijl

Template not found..

Over de schrijver
Melisa
Door

Melisa

op 02 Jul 2014

Ik hou heel erg ban tekenen ik ben verslaafd maar ik kan niet zo goed mensen tekenen dat is een maals t probleem

miss Keisha
Door

miss Keisha

op 10 Apr 2019

wtf zeg jij allemaal

piet hendriksen
Door

piet hendriksen

op 28 May 2020

wtf waarom schiler jij op pinguins

Reactie plaatsen