Hoe Teken Je Mickey Mouse
10 september 2016 

Hoe Teken Je Mickey Mouse

Mickey Mouse is misschien wel het meest herkenbare figuur van de afgelopen vijftig jaar. Het is niet voor niets dat zijn hoofd en sattelietschotels van oren overal op Disney producten en in Disney parken terug te vinden is! Mickey Mouse is naast herkenbaar, ook vrij gemakkelijk te tekenen. Dat moest ook wel: aan de eerste Mickey Mouse cartoon, Plane Crazy, werkte slechts een animator: de Disney legende Ub Iwerks. In slechts enkele weken animeerde hij de 6 minuten film, wat betekende dat hij 600-700 tekeningen per avond creëerde. Dat is een enorme prestatie!  Gelukkig hoef je Mickey niet 700 keer te tekenen als je alleen wilt leren hoe het moet: ik zal laten zien hoe je Mickey Mouse tekent in 9 stappen!

Wat heb je nodig?

  • HB-potlood of mechanisch potlood
  • Gum

Tutorial: Hoe Teken Je Mickey Mouse

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 1 (Hoofd en bovenlichaam)

Stap 1

De eerste stap die je moet zetten om Mickey Mouse te tekenen is het neerzetten van een cirkel. Dit wordt de basis van het hoofd. Mickey’s verhoudingen zijn redelijk simpel: hij is in totaal ongeveer drie keer zo lang als de lengte van de cirkel die zijn hoofd moet voorstellen. Zijn hoofd is de lengte van die cirkel, zijn bovenlichaam is de lengte van die cirkel en zijn benen zijn de lengte van die cirkel. Het bovenlichaam teken je onder de cirkel en is dus één hoofdlengte lang. Het heeft een soort halve pindavorm.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 2 (oren)

Stap 2

De tweede stap is het tekenen van de oren. De oren zitten aan weerszijden van het hoofd. In lengte zijn de oren ongeveer driekwart van hoe lang het hoofd is.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 3 (gezichtsomtrek)

Stap 3

De derde stap is het tekenen van de omtrek van het gezicht. Zoals je in de afbeelding kunt zien, zitten aan de onderkant van deze omtrek twee inhammen, die in tegenstelling tot de rest van de vorm, gehoekt zijn. Deze inhammen teken je vanaf de onderkant van het hoofd ongeveer op een kwart van de lengte van de cirkel die we als basisvorm hebben gekozen voor het hoofd.

Hoe Teken Je Mickey Mouse 4 (gezicht)

Stap 4

De vierde stap is het tekenen van het gezicht. Op een kwart van het hoofd teken je een boogje die de snuit moet voorstellen. Onder dit boogje teken je een ovaal waarmee je de neus op papier zet. Boven het boogje teken je de ogen: twee halve ovalen die vanaf het boogje lopen. In de ogen teken je twee cirkels als pupillen. Om het gezicht af te maken teken je de mond en de lachrimpels. De mond volgt de vorm van de cirkel en de lachrimpels de vorm van de omtrek van het gezicht.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 5 (Benen en voeten)

Stap 5

Nu tekenen we de benen en de voeten. De totale lengte van de benen en voeten is ongeveer één hoofd lang. We tekenen de benen door als basisvorm cilinders te gebruiken. De benen zijn een half hoofd lang. Mickey draagt gele ronde schoenen. Als basisvorm voor de schoenen gebruiken we dan ook ovalen.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 6 (Armen en handen)

Stap 6

Ook voor de armen gebruiken we cilinders als basis. We tekenen Mickey met de handen in de zij. Dit betekent dat we de cilinders een bochtje moeten laten maken zoals aangegeven in het voorbeeld, zodat we deze positie goed kunnen afbeelden. Als basis voor de handen gebruiken we cirkels. De details van de handen tekenen we later.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 7 (Schoenen)

Stap 7

Mickey’s schoenen hebben een lip die om zijn benen zitten. Deze lip teken je door twee cirkels om de onderkant van zijn benen te tekenen. Om de schoenen iets meer diepte te geven voegen we aan beide kanten in het midden nog een boogje toe om aan te geven waar de ‘punt’ van de schoen zit.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 8 (Broek)

Stap 8

Het meest kenmerkende deel van Mickey Mouse zijn uiterlijk naast zijn oren is het rode broekje met de witte knopen. In deze stap zetten we het broekje op papier. In het midden van het bovenlichaam teken je een boogje om de bovenkant van het broekje aan te geven. Het broekje volgt de vorm van het bovenlichaam tot de onderkant, waar je met een flink afgeronde vierkant de broekspijpen op papier kan zetten. Om het af te maken teken we aan de bovenkant van het broekje twee ovale knopen. Ook zie je waarschijnlijk nog de basisvormen van de benen door het broekje heen. Het is het mooist deze nu uit te gummen.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 9 (Handschoenen)

Stap 9

We gaan nu de handen verder vorm geven. Mickey Mouse draagt altijd handschoenen. Daarom beginnen we met het tekenen van de lip van de handschoenen door een rond boogje om de armen te tekenen. Daarna tekenen we een inham in de handen en de vingers. Om het af te maken tekenen we de beroemde drie streepjes op de handschoenen. Dit was de laatste stap; nu heb je Mickey Mouse getekend!
Je kunt je Mickey meer karakter en diepte geven door hem te inkten of door hem kleur te geven.

Als je deze tutorial leuk vond, dan zou ik het waarderen als je hem even deelt met vrienden of familie. Ik vind het leuk als iedereen de kans krijgt om Mickey te leren tekenen! 😀 Als je een suggestie hebt voor wat we de volgende keer kunnen tekenen, geef dan een reactie hieronder en ik zet het op de ideeënlijst!

Template not found..
Over de schrijver
Lieve
Door

Lieve

op 24 Nov 2016

Leuk hoe je micky maakt😜😜😜😛😛😛😗😗😗. 🐀🐀🐁🐁snap je die muizen.

Pietje
Door

Pietje

op 28 Sep 2018

Echt gaaf gedaan

Ayaan
Door

Ayaan

op 04 Mar 2019

Hoe bedoel je me kat zit steeds achter me muis aan da's pas logisch

Joekje
Door

Joekje

op 28 Jan 2017

Mickey mouse is mooi geworden!!!! Bedankt

Emma
Door

Emma

op 30 Apr 2017

Die van mij is redelijk gelukt....

Kawtar
Door

Kawtar

op 11 Jun 2017

Super leuk nu kan ik Mickey mousse super goed tekenen

ytze
Door

ytze

op 21 Jun 2017

een moeilijke tekenening

Amos
Door

Amos

op 11 Dec 2017

Leuk heel vet!

Evelien
Door

Evelien

op 29 Apr 2018

Super leuk! Ik wil hem nu op een product laten drukken, maar de drukker geef aan dat Disney copyright is. Weet jij hoe dit zit?

bla
Door

bla

op 05 Jun 2018

mislukt

Pietje
Door

Pietje

op 28 Sep 2018

Cool jo

gaat jou dat iets aan
Door

gaat jou dat iets aan

op 07 Nov 2018

kut muis

doe normaal
Door

doe normaal

op 13 Nov 2018

doe normaal

doe normaal
Door

doe normaal

op 13 Nov 2018

doe normaal (gaat jou niets aan)dat zeg je niet hier

Lieke
Door

Lieke

op 08 Nov 2018

WoW vetcool zeg 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Die van mij is best goed gelukt.

Emma hermans
Door

Emma hermans

op 29 May 2020

Mijne ook

oempa
Door

oempa

op 08 Nov 2018

wow echt lol het is gelukt

jo
Door

jo

op 15 Nov 2018

wtf bro

lol
Door

lol

op 15 Nov 2018

jo bro

iris
Door

iris

op 07 Jun 2019

dit helpt super goed bedankt

iris
Door

iris

op 07 Jun 2019

dit helpt super goed bedankt!!!!

vera
Door

vera

op 18 Jul 2019

het is heel moeilijk om tekenen

vera
Door

vera

op 18 Jul 2019

het is heel moeilijk om tekenen

David
Door

David

op 26 Jul 2019

Super goed gelukt bedankt alleen ben je de staart vergeten

wilma
Door

wilma

op 29 Dec 2019

nou ke kan hem meer vergelijken die van mij met de eerste getekende mickey pffffff

je moeder
Door

je moeder

op 30 Jun 2020

ewa dit is best gaaf

Tijn
Door

Tijn

op 12 Jan 2021

bruh

Portrettekening.net
Door

Portrettekening.net

op 25 Jan 2021

Je kunt ook een tekening laten maken, van je huisdier, familie of een popster!

poep
Door

poep

op 01 Feb 2023

slecht

Reactie plaatsen