Cadeau Gratis Cursus Dieren Tekenen

Page content

article content

Hoe Teken Je Mickey Mouse

Mickey Mouse is misschien wel het meest herkenbare figuur van de afgelopen vijftig jaar. Het is niet voor niets dat zijn hoofd en sattelietschotels van oren overal op Disney producten en in Disney parken terug te vinden is! Mickey Mouse is naast herkenbaar, ook vrij gemakkelijk te tekenen. Dat moest ook wel: aan de eerste Mickey Mouse cartoon, Plane Crazy, werkte slechts een animator: de Disney legende Ub Iwerks. In slechts enkele weken animeerde hij de 6 minuten film, wat betekende dat hij 600-700 tekeningen per avond creëerde. Dat is een enorme prestatie!  Gelukkig hoef je Mickey niet 700 keer te tekenen als je alleen wilt leren hoe het moet: ik zal laten zien hoe je Mickey Mouse tekent in 9 stappen!

Wat heb je nodig?

  • HB-potlood of mechanisch potlood
  • Gum

Tutorial: Hoe Teken Je Mickey Mouse

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 1 (Hoofd en bovenlichaam)

Stap 1

De eerste stap die je moet zetten om Mickey Mouse te tekenen is het neerzetten van een cirkel. Dit wordt de basis van het hoofd. Mickey’s verhoudingen zijn redelijk simpel: hij is in totaal ongeveer drie keer zo lang als de lengte van de cirkel die zijn hoofd moet voorstellen. Zijn hoofd is de lengte van die cirkel, zijn bovenlichaam is de lengte van die cirkel en zijn benen zijn de lengte van die cirkel. Het bovenlichaam teken je onder de cirkel en is dus één hoofdlengte lang. Het heeft een soort halve pindavorm.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 2 (oren)

Stap 2

De tweede stap is het tekenen van de oren. De oren zitten aan weerszijden van het hoofd. In lengte zijn de oren ongeveer driekwart van hoe lang het hoofd is.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 3 (gezichtsomtrek)

Stap 3

De derde stap is het tekenen van de omtrek van het gezicht. Zoals je in de afbeelding kunt zien, zitten aan de onderkant van deze omtrek twee inhammen, die in tegenstelling tot de rest van de vorm, gehoekt zijn. Deze inhammen teken je vanaf de onderkant van het hoofd ongeveer op een kwart van de lengte van de cirkel die we als basisvorm hebben gekozen voor het hoofd.

Hoe Teken Je Mickey Mouse 4 (gezicht)

Stap 4

De vierde stap is het tekenen van het gezicht. Op een kwart van het hoofd teken je een boogje die de snuit moet voorstellen. Onder dit boogje teken je een ovaal waarmee je de neus op papier zet. Boven het boogje teken je de ogen: twee halve ovalen die vanaf het boogje lopen. In de ogen teken je twee cirkels als pupillen. Om het gezicht af te maken teken je de mond en de lachrimpels. De mond volgt de vorm van de cirkel en de lachrimpels de vorm van de omtrek van het gezicht.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 5 (Benen en voeten)

Stap 5

Nu tekenen we de benen en de voeten. De totale lengte van de benen en voeten is ongeveer één hoofd lang. We tekenen de benen door als basisvorm cilinders te gebruiken. De benen zijn een half hoofd lang. Mickey draagt gele ronde schoenen. Als basisvorm voor de schoenen gebruiken we dan ook ovalen.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 6 (Armen en handen)

Stap 6

Ook voor de armen gebruiken we cilinders als basis. We tekenen Mickey met de handen in de zij. Dit betekent dat we de cilinders een bochtje moeten laten maken zoals aangegeven in het voorbeeld, zodat we deze positie goed kunnen afbeelden. Als basis voor de handen gebruiken we cirkels. De details van de handen tekenen we later.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 7 (Schoenen)

Stap 7

Mickey’s schoenen hebben een lip die om zijn benen zitten. Deze lip teken je door twee cirkels om de onderkant van zijn benen te tekenen. Om de schoenen iets meer diepte te geven voegen we aan beide kanten in het midden nog een boogje toe om aan te geven waar de ‘punt’ van de schoen zit.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 8 (Broek)

Stap 8

Het meest kenmerkende deel van Mickey Mouse zijn uiterlijk naast zijn oren is het rode broekje met de witte knopen. In deze stap zetten we het broekje op papier. In het midden van het bovenlichaam teken je een boogje om de bovenkant van het broekje aan te geven. Het broekje volgt de vorm van het bovenlichaam tot de onderkant, waar je met een flink afgeronde vierkant de broekspijpen op papier kan zetten. Om het af te maken teken we aan de bovenkant van het broekje twee ovale knopen. Ook zie je waarschijnlijk nog de basisvormen van de benen door het broekje heen. Het is het mooist deze nu uit te gummen.

Hoe Teken Je Mickey Mouse Stap 9 (Handschoenen)

Stap 9

We gaan nu de handen verder vorm geven. Mickey Mouse draagt altijd handschoenen. Daarom beginnen we met het tekenen van de lip van de handschoenen door een rond boogje om de armen te tekenen. Daarna tekenen we een inham in de handen en de vingers. Om het af te maken tekenen we de beroemde drie streepjes op de handschoenen. Dit was de laatste stap; nu heb je Mickey Mouse getekend!
Je kunt je Mickey meer karakter en diepte geven door hem te inkten of door hem kleur te geven.

Als je deze tutorial leuk vond, dan zou ik het waarderen als je hem even deelt met vrienden of familie. Ik vind het leuk als iedereen de kans krijgt om Mickey te leren tekenen! 😀 Als je een suggestie hebt voor wat we de volgende keer kunnen tekenen, geef dan een reactie hieronder en ik zet het op de ideeënlijst!

Boek: "Hoe Teken Je Dieren" (tijdelijk gratis!)
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij haten spam ook, dus waarom zouden we het doen?

Comment Section

28 reacties op “Hoe Teken Je Mickey Mouse


Door Lieve op 24 november 2016

Leuk hoe je micky maakt😜😜😜😛😛😛😗😗😗.
🐀🐀🐁🐁snap je die muizen.


Door Pietje op 28 september 2018

Echt gaaf gedaan


Door Ayaan op 4 maart 2019

Hoe bedoel je me kat zit steeds achter me muis aan da’s pas logisch


Door Joekje op 28 januari 2017

Mickey mouse is mooi geworden!!!!
Bedankt


Door Emma op 30 april 2017

Die van mij is redelijk gelukt….


Door Kawtar op 11 juni 2017

Super leuk nu kan ik Mickey mousse super goed tekenen


Door ytze op 21 juni 2017

een moeilijke tekeneningDoor Evelien op 29 april 2018

Super leuk! Ik wil hem nu op een product laten drukken, maar de drukker geef aan dat Disney copyright is. Weet jij hoe dit zit?


Door bla op 5 juni 2018

mislukt


Door Pietje op 28 september 2018

Cool joDoor doe normaal op 13 november 2018

doe normaal


Door doe normaal op 13 november 2018

doe normaal (gaat jou niets aan)dat zeg je niet hier


Door Lieke op 8 november 2018

WoW vetcool zeg 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 Die van mij is best goed gelukt.


Door Emma hermans op 29 mei 2020

Mijne ook


Door oempa op 8 november 2018

wow echt lol het is gelukt
Door iris op 7 juni 2019

dit helpt super goed bedankt


Door iris op 7 juni 2019

dit helpt super goed bedankt!!!!


Door vera op 18 juli 2019

het is heel moeilijk om tekenen


Door vera op 18 juli 2019

het is heel moeilijk om tekenen


Door David op 26 juli 2019

Super goed gelukt bedankt alleen ben je de staart vergeten


Door wilma op 29 december 2019

nou ke kan hem meer vergelijken die van mij met de eerste getekende mickey pffffffDoor Tijn op 12 januari 2021

bruh


Plaats een reactie


*