Schilderen Met Photoshop | Tips & Tricks
06 april 2012 

Schilderen Met Photoshop | Tips & Tricks

Hou je van schilderen, maar heb je een hekel aan dat gekledder, dat geklieder en dat gekladder? Wil je verven maar niet schoonmaken? Wil je niet in de stank van zes potten verf zitten? En je niet zitten vervelen terwijl je tekening opdroogt?  Nou? In dat geval bestaat er een perfecte oplossing voor jou: Schilderen Met Photoshop!

Schilderen met Photoshop: De schilderskoffer Photoshop

Photoshop kan je zien als een schilderskoffer: Het bevat alles wat je nodig hebt! Tientallen penselen, miljarden kleuren, honderden filters, en enorme “papier-formaten”. Je hebt zelfs de mogelijkheid om zelf penselen te maken! Er zit echter een groot nadeel aan: Het is gewoon plat. Er zit geen structuur in die je kan voelen. Het is eigenlijk gewoon een ingescand schilderij… Natuurlijk zijn er functies op dit “na te apen”, maar tenzij je een braille-printer hebt krijg je nooit een structuur die je voelt. Je kan het alleen maar zien. Maar ja, wie gaat er ook aan een schilderij voelen!
Schilderen Met Photoshop SchilderijHiernaast heb ik zelf met Photoshop geschilderd. Zo geweldig is het niet, maar oefening baart kunst, zeggen ze. In dit geval letterlijk 😉 . Ik weet eigenlijk niet eens wat het is. Ik denk dat ik mijn fantasie op hol heb laten slaan en een kruising tussen een eekhoorn en vos gemaakt. Mmm… Zou Vosquirl een goede naam zijn?

Aan de andere kant zijn er wel pluspuntjes aan deze tekening. De schaduwen, de achtergrond en de belichting van het diertje zelf vind ik erg mooi. Bij het schilderen met Photoshop zijn dit soort dingen best makkelijk te maken. Makkelijker dan met echt schilderen. Bovendien, ondanks dat dit wezen niet bestaat, heeft hij toch een geloofwaardige houding.

 

Schilderen met Photoshop: Wat je moet hebben

Uiteraard zijn er wel weer dingen aan verbonden als je wilt schilderen met Photoshop… Zo heb je bijvoorbeeld een tekentablet nodig, dat is zo`n ding zoals hieronder:

Schilderen Met Photoshop: Tekentablet

Ik zelf heb een tekentablet van Trust. Hij is ongeveer zo groot als een a4’tje.  Werkt fantastisch!
Wat je ook nodig hebt is een programma waarmee je dit soort kunstjes kan doen. Photoshop bijvoorbeeld. Deze programma’s zijn wel heel duur, dus als je ze niet kan betalen heb je nog de gratis variant Gimp. Gimp is eigenlijk precies hetzelfde als Photoshop, op een paar functies na. Maar deze functies heb je voor het schilderen zelf toch niet nodig. En het is nog gratis ook!
En als laatste, je hebt ook nog heel, heel veel creativiteit nodig!

Wat gaan jij doen? Ga jij over op schilderen met Photoshop of blijf je gezellig met verf smijten? Laat een reactie achter en vertel het!

Template not found..
Over de schrijver
Jailyn
Door

Jailyn

op 03 Jul 2012

The size of the file (resolution) determines how large you can print the image and still apeapr clear.Even a low res (72 ppi) file will still come out great if the document size is 48 inches wide and 60 inches tall. (about 3500 pixels by about 4500) Pretty large file.The trick to keeping the resolution high is to START the file at that size. It won't work for you to start a small file, and then, increase the size later. That will only result in bigger, jaggedier pixels.

ผู้มีบุตรยาก
Door

ผู้มีบุตรยาก

op 14 Nov 2019

ศูนย์รักษาผู้มีบุตรยากศูนย์รักษาผู้มีลูกยาก โรงพยาบาลจุฬารัตน์ 11 อินเตอร์ ศูนย์รักษาผู้มีลูกยาก โรงหมอจุฬารัตน์ 11 อินเตอร์ : Chularat 11 IVF Center ตั้งขึ้นด้วยความตั้งใจที่ช่วยทำให้คู่สมรสสามารถเอาชนะอุปสรรค อันเนื่องมาจากต้นสายปลายเหตุต่างๆที่มีผลต่อการมีลูกยาก โดยทีมแพทย์ผู้เชี่ยวชาญเฉพาะด้านรักษาการมีบุตรยากจากสถาบันที่เป็นที่รู้จักเป็นที่ยอมรับ ผ่านการศึกษาอบรมจากในและก็เมืองนอก รวมทั้งมีประสบการณ์มาเป็นเวลายาวนาน คอยให้คำแนะนำแล้วก็ดูแลคนไข้อย่างครบวงจร โดยมีจุดมุ่งหมายหลักเพื่อการช่วยเหลือคู่ควงที่มีปัญหาการมีลูกยาก ให้สามารถมีบุตรได้สมความมุ่งหมาย ด้วยบริการทางเทคโนโลยีช่วยการเจริญพันธุ์ที่มีความนำสมัยแล้วก็มีมาตรฐานเป็นที่ยอมรับในระดับสากล ศูนย์รักษาผู้มีบุตรยาก ถ้าหากคุณแต่งงานมานานกว่า 1 ปี และก็มีเซ็กส์สม่ำเสมอแต่ยังไม่มีท้อง หมายความว่าคุณกำลังอยู่ใน "ภาวะการมีลูกยาก" โดยหลักการแล้วแม้ว่าภาวการณ์นี้จะไม่ใช่โรค แต่ก็คือปัญหาสำหรับคู่รักความคาดหวังอยากมีเจ้าตัวน้อย เพื่อความสมบูรณ์แบบของชีวิตครอบครัว การที่คู่แต่งงานไม่สามารถมีบุตรได้อาจเกิดขึ้นเนื่องจากความไม่ปกติบางสิ่งบางอย่างที่ส่งผลต่อสภาวะการเจริญวัย ทำให้ไม่สามารถมีการปฏิสนธิได้ตามธรรมชาติ โดยอาจมีสาเหตุจากฝ่ายหญิงหรือฝ่ายชาย หรือทั้งสองฝ่าย หรือไม่ทราบปัจจัยศูนย์รักษาผู้มีบุตรยาก

Reactie plaatsen