Laat Je Niet Ontmoedigen

Zodra jij iets hebt getekend waar niemand wat in ziet, behalve jij en de mensen om je heen zeggen: “Je schildert voor geen meter” is er nog steeds totaal geen reden om op te geven. Nee, jij hebt je dan bevonden in een nieuw pad. Laat je niet ontmoedigen, je hebt iets nieuws uitgevonden: De moderne moderne kunst. Want tja, in de tijd van Karel Appel vond niemand zijn schilderijen mooi (nu wel) en in de tijd van meneer Vincent van Goghvond niemand zijn schilderijen mooi (nu wel) en dat zelfde geld voor Picasso.

Laat je niet ontmoedigen: Je Schetsboek Is Privé

Alleen als je echt iets moois hebt gemaakt moet je het aan anderen laten zien. Je schetsboek is privé. Wat heb je aan keiharde kritiek op een tekening waar je wat nieuws uit had probeert? Niets dus. Kritiek is alleen goed als je erom vraagt. Want kritiek op rommelschetsjes is gewoon nutteloos.

Laat je niet ontmoedigen: Zolang jij het mooi vind, ís het mooi

Mensen kunnen een ongelovelijke hekel aan je werk hebben, maar als jij het mooi vind en het gewoon iets nieuws vind, laat het dan. Misschien vinden mensen het later wel mooi. Laat j niet ontmoedigen door dat soort dingen. Aan sommige dingen moet men gewoon wennen.

Ik vind het alleen maar stom als mensen zeggen dat het nergens op lijkt, want alles lijkt altijd ergens op. Sommige mensen kunnen het gewoon niet zien. Andere snappen het wel, maar vinden het echt niet mooi. Deze mensen zijn van die mensen die niet zo snel ergens aan kunnen wennen en dus moeten ze nog even nadenken of hun hersenen jou tekenstijl aankunnen. Meestal zijn dat soort mensen de eerste die jouw werk mooi vinden. En zo krijg je dus mond-op-mond reclame.  😉

Punt is: Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij opgeeft, maar dat moet je niet doen. Laat je niet ontmoedigen. Dingen waar je hard aan werkt mag je nooit opgeven en ik heb het nog nooit gedaan, soms wel de neiging toe gehad, maar nooit gedaan.

Template not found..
Over de schrijver
Reactie plaatsen