Cadeau Gratis Cursus Dieren Tekenen

Page content

Inspiratie | Tips & Tricks

article content

Inspiratie | Tips & Tricks

Alles ligt alweer klaar. Het papier, de potloden,  de verf, een gum, een computer, een tekentablet, gewoon alles. Je gaat zitten en slijpt je potlood tot het puntje zo scherp is dat je er iemand mee dood kan steken. Je beweegt het potlood langzaam naar het papier en… Ja, wat ga je nou eigenlijk tekenen? Je tekent altijd een idee uit. Maar als je nou geen idee hebt? Wat dan? Dan moet je inspiratie opdoen: inspiratie opdoen is het maken van een idee.  Oké, dus je wilt inspiratie? Maar eh… Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie: Overal en nergens

Inspiratie vind je overal en nergens.  In het bos, op het strand, in pretparken en misschien wel in het dorpje waar je woont. Ikzelf krijg altijd op vakantie veel inspiratie: Je gaat naar grotten, naar dorpjes,  en je tennist misschien lekker “actief” gezellig met de familie 😉 .

Één van de grootste inspiratiebronnen ooit was toen ik naar een paar grotten in Duitsland ging. Ze hadden er een hele show van gemaakt met allerlei kleurenlicht dat prachtig weerspiegelde in het water. Ook muziek. Het was ook wel grappig hoe we steeds alle kanten op moesten schommelen om te zorgen dat we niet met boot en al zonken, want de hele grot stond onderwater. De waterval was de grootste atractie. Nou ja, dat vonden zij dan. Dit alles gaf me het idee voor een tekenfilmpje en tekening.

Pretparken kunnen verbazingwekkend genoeg ook een bron van inspiratie zijn. Waarom? Meestal is inspiratie emotie. In een pretpark heb je plezier, dus inspiratie.  Ook verdriet kan inspiratie zijn, maar dat kan best moeilijk te verwerken zijn in een tekening. Bovendien zal je van verdrietige tekeningen nooit vrolijker worden!

Inspiratie: Toepassen in je tekeningen

Het toepassen van inspiratie in je tekeningen kan best lastig zijn. Je moet eigenlijk zo goed terug denken aan dat moment van inspiratie. Naar de emotie, de plaats en simpelweg alles eigenlijk. Vervolgens moet je dat op papier zien te zetten.

Je zal zien dat je na een dagje uit weer inspiratie hebt. En dat is belangrijk voor het tekenen.

Boek: "Hoe Teken Je Dieren" (tijdelijk gratis!)
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Wij haten spam ook, dus waarom zouden we het doen?

 

Comment Section

3 reacties op “Inspiratie | Tips & Tricks


Door noor op 20 oktober 2014

en je kan suepr goed tekene heel knapDoor Sven op 18 januari 2021

en hopelijk kunen dat door dit veel meer mensen😁

Plaats een reactie


*