Inkten Met Penseel | Tips & Tricks
30 maart 2012 

Inkten Met Penseel | Tips & Tricks

Inkten met penseel: Het levert geweldige resultaten op, maar het is toch moeilijk! Problemen als te harde kwast, verbogen kwast, druppelende kwast, je hoort het meer dan dat een eeuwige stuiterende stuiterbal stuitert. Het kost veel tijd om te leren, maar het is het zeker waard. Ik geef je hier alvast wat tips om je een beetje op weg te helpen.

Tips & Tricks, Inkten Met Penseel: Neem de tijd

Neem zowel de tijd om te inkten met penseel leren, als om het te doen. Doe het niet te snel, want dan heb je het hele dik-dun-effect niet. Doe het ook niet te langzaam, want dan gaat het vlekken.  Het gaat veel tijd kosten om te leren inkten met penseel, maar bij sommige gaat het sneller dan bij andere. Ik heb er eigenlijk niet eens zo heel lang over gedaan, maar voor het “ultieme” resultaat heb je flink wat oefening nodig. Oefening baart kunst, dat is iets wat je erg moet onthouden bij het inkten met penseel.

Tips & Tricks, Inkten Met Penseel: Gebruik goed materiaal

Dit is ook een  erg belangrijke tip. Als je geen goed materiaal hebt, kun je oefenen met inkten met penseel tot Pasen en Sint Juttemis op één dag vallen. Ik raad je twee soorten penselen aan.

Dunne kwastjes met martehaar

De meest dunne kwastjes met dat bruine, zachte martehaar zijn de beste die er zijn. Sommige tekenaars raden je één soort kwast aan, maar dat slaat eigenlijk nergens op. Zolang de kwasten van een goede kwaliteit zijn en de eigenschappen hebben die ik genoemd heb(dun, martehaar) , zijn de kwasten goed om te inkten met penseel.

De Ink Brush Pen

Deze raad ik je het meest aan. De Ink Brush Pen is een soort stift met inkt erin en een kwastje inplaats van vilt punt. Hij vlekt veel minder snel en is makkelijker te leren gebruiken.  Het dik-dun-effect is precies hetzelfde als bij een normale kwast, dus hij is niet slechter, ondanks dat hij “veiliger” is. Een Ink Brush Pen ziet er zo uit:

Ink Brush Pen: Inkten Met Penseel

Vergeet de inkt niet!

De inkt is óók erg belangrijk. Tenminste, als je een kwastje gebruikt, want met een Ink Brush Pen hoeft dit niet perse. Zorg dat je goede kwaliteit, zwarte inkt koopt. Oost-Indische inkt is meestal zwart genoeg.

Tips & Tricks, Inkten Met Penseel: Een kladblaadje

Niks is bij het inkten met penseel belangrijker dan een kladblaadje. Als er inktbubbels of een teveel aan inkt op je penseel zit, is het handig dat je dit ergens kwijt kan zonder dat je je tekening besmeurt. Gebruik geen goed papier als kladblaadje, want je gooit het toch weg.

Dat was het wel! Ik hoop dat je iets met deze tips kan.

Template not found..
Over de schrijver
Reactie plaatsen