Cirkel Wat Ben Ik Zonder Jou

Ik heb je het al verteld: de perfecte cirkel bestaat niet. En nee, dit gaat niet over hetzelfde: het gaat over het meest belangrijke in de tekenwereld. Een cirkel. Een grote, ronde, heilige, fantastische, kunstverwekkende cirkel. Van een cirkel maak ik alles: ik ben dol op cirkels. Ik zie in alles een cirkel, en ik begin bij het tekenen van een kubus nog met een cirkel. Een cirkel kun je niet perfect maken, maar een cirkel maak je wel perfect.

Cirkel

Kijk om je heen!

Kijk voor de verandering eens om je heen. Probeer dingen te vinden waar je een cirkel in kunt zien. Als je dit een tijdje oefent, zul je overal een cirkel in zien.  En als je overal een cirkel in kunt zien, kan je opzich al alles tekenen. Natuurlijk zijn er ook vierkante objecten, maar als je letterlijk out the box denkt, moet je zelfs daar een cirkel in zien. Je moet er alleen heel goed voor nadenken. Ik ga je het niet verklappen, denk zelf maar eens creatief. ‘

Je moet het kunnen!

Je moet een cirkel kunnen tekenen. Dus géén ei, krullende lijn of 100-delige ster. Een cirkel. En hoewel heel veel mensen denken dat ze dat ‘wel kunnen’, is, als je op de proef stelt, er weinig van die cirkelkunst over. Een cirkel moet je echt kunnen tekenen. Alles bestaat uit een cirkel. Het zou leuk zijn als je daar geen passer voor nodig zou hebben, dan hoef je die namelijk niet bij je te hebben.

Ik ga geen leren tekenen video maken over een cirkel, want hoe leg je nu uit hoe je een cirkel tekent. Het kan niet stap voor stap, want een cirkel is één stap. En als ik ze ‘zo’, kan je het dan? Dacht het niet. Ook al ben je 2 weken bezig met het tekenen van één goede cirkel en kun je het dan ook, dat heb ik liever dan iemand die de hele tijd zijn passer gebruikt. Passers maken nog veel te dikke lijnen ook.

Kun je de cirkel eenmaal, dan kan je alles. Je moet alleen de cirkels goed plaatsen. Onderschat de kracht van de cirkel niet: een cirkel bepaald of jou tekening mooi of niet mooi is! 😛

Template not found..
Over de schrijver
Marcel de Korte
Door

Marcel de Korte

op 27 Nov 2013

Griffin,Wat een geweldig talent en initiatief. Plus een mooie website. goed gedaan :)Groet, Marcel de Korte

irma
Door

irma

op 14 Aug 2014

Dankbaarheid voor deze mooie ervaring. Geweldig!

Janine
Door

Janine

op 03 Nov 2014

Heb je deze over cirkels al gezien? ;)

Ik vind cirkels trouwens ook geweldig!

Reactie plaatsen